• +30 210 300 3666
  • info@hashbytes.gr

Εξοπλισμοσ

Αντέχετε την αλήθεια...?

Στην Ελλάδα, η έννοια του Μηχανογραφικού Εξοπλισμού είναι πάρα πολύ παρεξηγημένη. Ηλεκτρονικός Υπολογιστής..... που κάνει τι? Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του και πως είναι σίγουρος ο πελάτης ότι είναι αυτό που χρειάζεται? Δεν αναφερόμαστε σε επιχειρήσεις που έχουν έναν ή περισσότερους υπαλλήλους ως εσωτερικό τμήμα υποστήριξης IT (και οι οποίοι κάνουν τη δουλειά μας και την συνεννόηση πολύ ευκολότερη), αλλά στον μέσο επιχειρηματία, ελεύθερο επαγγελματία ή υπάλληλο ο οποίος προσπαθεί να επιλέξει "εξοπλισμό" μέσα από έναν καταιγισμό μοντέλων, προδιαγραφών και τιμών, που δεν του λένε όμως το πιο σημαντικό: την χρηστικότητα κάτω από πραγματικές συνθήκες. Γιατί στα χαρτιά και τη βιτρίνα είναι όλα όμορφα.

Για την κατάσταση αυτή ευθύνεται σχεδόν αποκλειστικά η επιθετική πολιτική των μεγάλων αλυσίδων λιανικής που προσπαθούν να πείσουν με κάθε κόλπο μάρκετινγκ ότι διαθέτουν το καλύτερο προϊόν και μάλιστα στη χαμηλότερη τιμή. Ξεχνώντας τον πιο βασικό κανόνα: παίρνεις αυτό που πληρώνεις. Μερίδιο ευθύνης έχει επίσης η άγνοια και η ημιμάθεια, πωλητών και "καταναλωτών". Που επιλέγουν προϊόντα από λίστες, χωρίς να αναρωτηθούν που και πως θα χρησιμοποιηθούν, αν καλύπτουν τις ζητούμενες προδιαγραφές ή αν είναι υπερτιμημένα, όχι μόνο από πλευράς απόλυτης τιμής κόστους αλλά και χρηστικότητας.

Πολλοί επίσης επιλέγουν με βάση την τιμή και μόνο. Υπάρχουν ακόμη και μηχανές αναζήτησης της "πιο φθηνής τιμής", οι οποίες σαφώς και λειτουργούν όταν είσαι του επαγγέλματος και γνωρίζεις τι ακριβώς ψάχνεις, τι γίνεται όμως με όλους τους υπόλοιπους, την συντριπτική πλειοψηφία που απλά είδαν κάτι σε ένα φυλλάδιο ή άκουσαν από κάποιον γνωστό ότι είναι καλό προϊόν? Δυστυχώς.... αγοράζουν κάτι που δεν καλύπτει τις πραγματικές τους ανάγκες και ερχόμαστε μετά να δώσουμε λύσεις-τσιρότα ή να τους πούμε τις πιο σκληρές λέξεις: ξαναπληρώστε για να αγοράσετε κάτι που να κάνει τη δουλειά σας!

Φυσικά κάποιους βολεύει αυτή η κατάσταση, οι οποίοι κερδίζουν αρκετά πουλώντας με αυτόν τον τρόπο. Φτάνουν στο σημείο να βγαίνουν και να ψάχνουν όλες τις αποθήκες, με όλα τα ξεχασμένα ή τα σάπια ανά τον κόσμο, για να πετύχουν τις πιο εξευτελιστικές τιμές. Στην κοινότητα επαγγελματιών της Πληροφορικής υπάρχει και συγκεκριμένη ονομασία για την δουλειά που κάνουν: Box moving! Και είναι ακριβώς αυτό που περιγράφει ο όρος, μετακινούν κουτιά. Δεν τους ενδιαφέρει τι έχουν μέσα, ούτε πως θα χρησιμοποιηθούν, ούτε καν εάν θα χρησιμοποιηθούν. Αρκεί να βρεθεί πελάτης και να πουληθούν.

Στην Hashbytes υπάρχει μια διαφορά: ΔΕΝ μας ενδιαφέρει να πουλήσουμε συγκεκριμένο προϊόν, γιατί ΔΕΝ έχουμε (ούτε θέλουμε) stock για να "σπρώξουμε". Είμαστε εταιρεία που δίνει βάση στην παροχή υπηρεσίας, το integration και τη διασύνδεση τεχνολογικών λύσεων, όχι στη μετακίνηση κουτιών ή την προώθηση προϊόντων. Έτσι, εάν δώσουμε λάθος προϊόν, εμείς θα έχουμε πρόβλημα μαζί του....

Η επιλογή εξοπλισμού γίνεται ανά περίπτωση, αναλόγως των αναγκών και επιλέγουμε μέσα από μια λίστα δοκιμασμένων λύσεων, που γνωρίζουμε ότι θα λειτουργήσουν κάτω από τις συνθήκες για τις οποίες προορίζονται. Με προδιαγραφές που υπερκαλύπτουν τις ανάγκες, γιατί εμείς θα τις συναντήσουμε μπροστά μας. Χωρίς να έχουμε το άγχος να "φύγει" ένα συγκεκριμένο προϊόν, πολύ απλά γιατί η αποθήκη μας είναι σχεδόν άδεια. Θα προμηθευτούμε ακριβώς αυτό που χρειάζεται ο πελάτης, μόνο και μόνο για να του το παραδώσουμε την ίδια ή την επόμενη μέρα. Και μάλιστα χωρίς να κυνηγάμε τις "απόλυτες" επιδόσεις ή την "αιχμή" της τεχνολογίας, που μόλις κυκλοφόρησε, για δύο λόγους: και γιατί νιώθουμε τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, όπου είναι ανήθικο να υποχρεώσεις τον πελάτη να πληρώσει για κάτι που δεν χρειάζεται, αλλά και γιατί η εκάστοτε "αιχμή" της τεχνολογίας δεν έχει ακόμη δοκιμαστεί και δεν είμαστε σίγουροι κατά πόσο λειτουργεί όπως θέλουμε.

Όλα τα άλλα..... είναι κόλπα marketing.


Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να συζητήσουμε τις ανάγκες σας